Tejkaramellás brownie cupcake receipt
hozzávalók / 4 adag
tészta
- 4 db tojás
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tej
krém
- 10 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
elkészítés
- A vajjal felolvasztjuk a csokit, majd ha kihűlt, pár perc múlva hozzáadjuk a kakaót.
- A tojásokat kikeverjük a 10 dkg cukorral, majd mehet hozzá a kakaós massza és a tej.
- Sütőporos liszt is mehet bele, majd a muffinformákba lehet kanalazni.12 darab jön ki belőle.
- Közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük, de érdemes figyelgetni.Kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni.
- A krémhez cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a mascarponéhez, majd habzsákba töltjük.
- A muffinok tetejére nyomjuk vagy kanalazhatjuk, ez már részletkérdés.
- sütési hőfok: 150°C
- költség: 1500 Ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése