2016. október 14., péntek

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival recept

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival recept


Sokan egy bonyolult dologként tekintenek a sajttortára, pedig hihetetlen gyorsan megvan, és ha egyszer-kétszer elkészítjük, nulla a rizikófaktor.
Volt hét, mikor ezt a tortát háromszor készítettem el. A fehércsokis alsó réteget lehet variálni - ha gyümölcsöset szeretnék, lekvárt teszek bele (ettől kicsit folyékonyabb lesz az alsó réteg, így azt elősütöm kb. 8 percig, hogy ne keveredjen össze a felső réteggel, mikor ráöntöm), illetve opció még a tej- vagy keserűcsokoládé is. 
Ha nem találunk digestive kekszet, a sima győri édes keksz is megfelel. Ha azt szeretnénk, hogy csak az alján legyen keksz, a keksz és vajmennyiséget elfelezve dolgozzunk, és csak az aljára nyomkodjunk.

hozzávalók / 8 adag


elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót, de én általában csak nylonzacskóba teszem, és nyújtófával ütögetem. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
  2. Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára, ehhez használhatjuk segítségképp a pohár oldalát. Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára.
  3. A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.
  4. Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.
  5. Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése