2016. október 14., péntek

Omlós-diétás zabkeksz recept

Omlós-diétás zabkeksz recept


Kis kekszünk egy igen sokszínű, nehezen elrontható, ám annál gyorsabban elkészíthető - és eltüntethető - finomság. Vidd magaddal túlélő kajaként a munkahelyedre, suliba… De tökéletes utazáshoz, szimpla kávézáshoz vagy csak a párod kényeztetésére.
Makro: 12 kekszet kaptunk ebből a mennyiségből, így egy keksz: 75 kcal, 4,5 g fehérje, 11 g ch és 1 g zsír! (Az opcionálisan hozzáadott dolgok nélkül... azt számoljátok hozzá, ha ínyenckedtek!;)) Aki csökkentené a szénhidrátot, az a zabliszt egy részét további proteinporral kiválthatja!

hozzávalók / 4 adag

  • 1 nagy tojás
  • 100 g zabpehelyliszt (sima zabot is ledarálhatod!)
  • 60 g apró szemű zabpehely
  • 30 g vaníliás fehérjepor
  • 2 banán (pici tejjel leturmixolva)
  • fél tk szódabikarbóna
  • édesítő
  • 1-2 dl tej
  • opcionális: mazsola, mogyoró (durvára darálva), étcsoki darabkák

elkészítés

  1. Mindent belevágunk egy nagy edénybe, és alaposan összekavarjuk. Aki nagyon precíz, az robotgéppel is megküldheti, de szerintem felesleges. Kell a karmunka!
  2. Annyi tejet adjunk a masszához, hogy kézzel könnyen formálható legyen az alapanyag! Bár a sütőpapír néha túlságosan ragaszkodó, így aki megteheti, az szilikonos sütőlapon süsse ki.
  3. Kis lepényszerű alakzatokat formálunk, majd előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük 170 fokon.
  4. Vigyázzunk, hogy ne pörköljük oda az alját, illetve ne süssük túl, mert akkor könnyen ki fog száradni! Akkor már jó lesz a kekszünk, ha a közepe egy nagyon picit még puha… Zárjuk el a sütőt, és hagyjuk benne kihűlni és megszilárdulni!
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése