2016. október 14., péntek

Kókuszos-kakaós energiaszelet recept

Kókuszos-kakaós energiaszelet recept


Mostanra már biztosan tudjátok, hogy igyekszem elkerülni a feldolgozott élelmiszereket és minden erőmmel azon vagyok, hogy itthon előállítsam mindazt, ami az asztalra kerül.
Hallottatok már a Lärabar nevű márkáról? Képzeljétek el, hogy ez az energiaszelet kizárólag feldolgozatlan alapanyagokból készül! Egészen hihetetlen, nem? És megéri nekik gyártani már több, mint 10 éve! Ez még hihetetlenebb... Jah és nagyon finom :) Többféle kombóban kapható, van cseresznyés, áfonyás, mogyoróvajas stb. Engem a kakaós-kókuszos fogott meg a legjobban, így nemrég itthon összeállítottam azt a verziót, ami az arányok szempontjából nekünk a legjobban bejött. 
Törpiciknek kiváló nyalánkság, és talán a nagyobbakat is visszatartjuk az iskolai büfébe rohangászástól, ha egyet-kettőt odateszünk a tízórai mellé :)

hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. Felforraljuk a vizet, és beledobáljuk a datolyákat.
  2. 5 perc múlva kiszedjük őket a vízből, leöntjük róluk a vizet, és késes robotgépbe tesszük.
  3. A többi hozzávalót is a robotgépbe tesszük, és kb. fél percig pörgetjük, majd a datolya vizéből annyit adunk hozzá, hogy gombóccá álljon össze a massza. (A visszamaradt vizet a későbbiekben felhasználhatjuk akár turmix, vagy mandulatej készítéséhez.)
  4. Egy kb. 20 x 20 cm-es szögletes formát kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenünk kókuszolajjal, és belenyomkodjuk a masszát.
  5. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  6. A hűtőből kivéve 24 db szeletre vágjuk éles késsel, és a továbbiakban lezárható dobozban tároljuk őket a hűtőben.
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése