2016. október 14., péntek

Hamburger fűszeres marhahússal recept

Hamburger fűszeres marhahússal recept


Ez már majdnem olyan fűszerezés, mint ahogy a tatárbeafsteaket szoktam készíteni. Vagy a hagyományos só, bors, maximum egy kis Worchestershire-szószos változattal készítem a hamburgerhúst, vagy így, jó fűszeresen. Mindkettőt más miatt kedvelem. Az utóbbinál a jó fűszeres ízt lehet érezni, az előbbinél viszont a marhahús igazi ízét. Ezért ahogy kedvem szottyan, úgy készítem. Mindenesetre nagyon szeretjük így is, úgy is...

hozzávalók / 4 adag

A húspogácsához (4-6 db)

Az összeállításhoz


elkészítés

  1. A húspogácsához valókat bekeverjük, hűtőbe tesszük egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
  2. hamburgerszószt elkészítjük.
  3. Egy serpenyőt (grill) nagyon vékonyan kiolajozunk, felforrósítjuk, majd a formázott húspogácsákat hirtelen mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük nagy lángon, majd mérsékeljük, és tovább sütjük 3-4 percig oldalanként.
  4. A sajtszeletek ráhelyezzük amikor még a serpenyőben van a hús, hogy kissé ráolvadjon a húsra.
  5. A zsemléket kettévágjuk, a belső részét megpirítjuk. A hagymát vagy lilahagymát vastagabb karikákra vágjuk, a salátát felcsíkozzuk. A zsemle alsó részét megkenjük a szósszal, rákerül a saláta, majd a hús, majd végül a hagyma. Ha valaki jó sok szósszal szereti, tegyen még a húsra is.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése