2016. október 14., péntek

Amerikai almás pite recept

Amerikai almás pite recept


Akkor találtam ezt a receptet egy újságban, amikor az ominózus film első része ment a mozikban... A kíváncsiságtól hajtva rögtön meg is csináltam és nagy sikert arattam vele.  :-D

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

elkészítés

  1. A sütőt 180°C-ra bemelegítjük.
  2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk. A porcukorral, csipetnyi sóval, meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 15-20 percre jégbe hűtjük.
  3. A töltelékhez az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A cukorral, fahéjjal, szerecsendióval, és a liszttel összekeverjük, csipetnyi sóval és citromlével ízesítjük.
  4. A tészta felét lisztezett deszkán 0,5 cm vastag lappá nyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket belerakjuk, és egy kevés vízzel meglocsoljuk. A kis kockákra vágott vajat rászórjuk.
  5. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, ráborítjuk, és a széleket összenyomkodjuk. A leeső tésztából csíkot sodrunk, megcsavarva a tészta szélére fektetjük koszorú alakban, kissé rányomkodjuk. A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz elillanhasson. A tetejét vízzel megkenjük és a porcukorral szórjuk.
  6. A forró sütőben 55-60 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. A formában, melegen, vagy hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése