2016. október 14., péntek

Málnás sajttorta szandiika konyhájából recept

Málnás sajttorta szandiika konyhájából recept


Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek tőle, a nevével ellentétben édesen krémes!:)
Ez a recept 26 cm-es kapcsos tortaformához elegendő!
Remélem, nektek is éppúgy fog ízleni, mint ahogy nekünk!
Jó étvágyat hozzá!:)
TIPP: A tökéletes íz elérésének érdekében mindenképpen natúr krémsajtot használjatok, illetve zabfalatokat (az is natúr)!! Különben teljesen más ízvilágot fogtok kapni!

hozzávalók / 6 adag

Kekszhez

Sajtkrémhez

Málnához

elkészítés

  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majd nyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánlott sütni.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A krémsajtot habverővel habosítsuk kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát.
  4. A krém közepébe üssünk egy tojást, és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
  5. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
  6. Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
  7. Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
  8. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozzuk át.
  9. A krém tetejét málnával pöttyözzük be, és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
  10. Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
  11. Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb. 0,5 l!!)
  12. Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
  13. Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
  14. Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  15. Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése