Málnás sajttorta szandiika konyhájából recept
Régen féltem a sajttortától, de anyukám kérésére kipróbáltam. Azóta csak ezt receptet követem, a család nagy örömére, ugyanis mennyei! Bátran ajánlom mindenkinek! Ne féljetek tőle, a nevével ellentétben édesen krémes!:)
Ez a recept 26 cm-es kapcsos tortaformához elegendő!
Remélem, nektek is éppúgy fog ízleni, mint ahogy nekünk!
Jó étvágyat hozzá!:)
Jó étvágyat hozzá!:)
TIPP: A tökéletes íz elérésének érdekében mindenképpen natúr krémsajtot használjatok, illetve zabfalatokat (az is natúr)!! Különben teljesen más ízvilágot fogtok kapni!
hozzávalók / 6 adag
Sajtkrémhez
- 625 g krémsajt
- 25 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3 db tojás
Málnához
elkészítés
- A zabkekszet aprítsuk morzsává, és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Kavarjuk össze, majd nyomkodjuk bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. TIPP: kapcsos tortaformában ajánlott sütni.
- 180 °C-on 10 percig süssük elő.
- A krémsajtot habverővel habosítsuk kb. 3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot és a vanília aromát.
- A krém közepébe üssünk egy tojást, és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz, de csak a körülötte lévő krémmel. A többi krémmel egy lapáttal forgassuk össze.
- Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
- Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
- Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
- A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész, egy szűrőn passzírozzuk át.
- A krém tetejét málnával pöttyözzük be, és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
- Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
- Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb. 0,5 l!!)
- Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
- Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával, és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
- sütési hőfok: 165°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 26 cm
- elkészítettem: 6 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése