2016. október 14., péntek

Nagyon csokis-karamellás szelet recept

Nagyon csokis-karamellás szelet recept


Valószínűleg az egyik legkalóriadúsabb süti, amit valaha csinálta, de egyszer-egyszer belefér. Bolti csoki helyett tökéletes!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A karamell réteghez

A csokiréteghez

elkészítés

A tésztához

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább keverjük. Beleszitáljuk a lisztet a kakaót és a sót, majd jól kikeverjük. Nagyon sűrű masszát fogunk kapni.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  3. 15 percig sütjük, majd kivesszük - akkor is ha még kicsit nyersnek tűnik. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön.

A karamell réteghez

  1. Közben elkészítjük a karamellt. A porcukrot egy lábosba tesszük, és óvatosan kevergetve, kis lángon karamellizáljuk. Hozzáöntjük a felmelegített sűrített tejet, és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kávét. 
  2. Belekeverjük a vajat, és 1-2 percig főzzük. Mehet bele a mogyoró. Elzárjuk a gázt, és hűlni hagyjuk kicsit. 
  3. Ráöntjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe. 15-20 percig sütjük. A széle csicsit bugyogni fog, de akkor jó, ha a közepe kicsit elkezd szilárdulni, és olyan, mintha vékony hártya képződne rajta.
  4. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd ha már langyos, hűtőbe tesszük 1 órára.

A csokiréteghez

  1. A csokit és a vajat gőz felett összeolvasztjuk.
  2. Kivesszük a hűtőből a sütit, és a ráöntjük a csokit. Rászórjuk a sót, és visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Forró késsel vágjuk fel fogyasztás előtt, és ha megettük belőle a fejenkét két kis szeletet, amit maximum bírunk belőle, tegyük vissza a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése