2016. október 14., péntek

Amerikai csokitorta recept

Amerikai csokitorta recept


Sokszor szoktam enni amerikai csokitortát cukrászdában, és annyira szereti az egész család, hogy gondoltam megkeresem a receptjét. Megtaláltam, kipróbáltam, és bevált. Lehet, hogy kevésbé mutatós, de sokan mondták, hogy finomabb, mint a cukrászdában. Ráadásul így kevesebbe is kerül. Szerintem megéri! :))

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az eddigiekhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva hozzáadjuk a masszához, és összekeverjük az egészet.
  4. A tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A krém elkészítése:
  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Hozzáadjuk a kakaóport, a sót, és a vaníliarúdból kikapart magokat.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
Összeállítás:
  1. A tésztát 3 lapra vágjuk.
  2. A krém felével megkenjük a lapokat,  a másik felével pedig kívülről bevonjuk a tortát.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése