2016. október 14., péntek

Simple chocolate brownie- Brownie 5. recept



Simple chocolate brownie- Brownie 5. recent

Sok-sok kísérlet eredménye. Íme, a számomra tökéletes brownie. Bővebb sztori itt.  Tudom, hogy a brownie-ba elvileg nem kell sütőport tenni, de teszteltem, így jobb. Az a negyed teáskanál meg nem számít. :)
Olyan lett, ahogyan elő van írva: a teteje kemény, belül ragacsos :) Fontos, hogy 20 percnél semmiképp se süssük tovább, mert kiszárad.

hozzávalók / 4 adag


hozzávalók / 4 adag

egyéb elnevezések

brownie

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
  2. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel. 
  4. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőrport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a chili és a vanília, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Egy kisméretű tepsit kissé kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
  6. A masszát a tepsibe töltjük és 20 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivesszük, hagyjuk kihűlni, sütőpapírral együtt kiemeljük és kockákra szeljük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése