Simple chocolate brownie- Brownie 5. recent
Sok-sok kísérlet eredménye. Íme, a számomra tökéletes brownie. Bővebb sztori itt. Tudom, hogy a brownie-ba elvileg nem kell sütőport tenni, de teszteltem, így jobb. Az a negyed teáskanál meg nem számít. :)Olyan lett, ahogyan elő van írva: a teteje kemény, belül ragacsos :) Fontos, hogy 20 percnél semmiképp se süssük tovább, mert kiszárad.
hozzávalók / 4 adag
- 100 g étcsokoládé (70%-os )
- 110 g vaj
- 220 g cukor (kristály)
- 80 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vanília kivonat
- 0.5 tk chili (por, vagy 4-5 "tekerésnyi" frissen őrölt)
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 0.25 tk sütőpor
- 0.5 ek vaj (a forma kikenéséhez)
hozzávalók / 4 adag
- 100 g étcsokoládé (70%-os )
- 110 g vaj
- 220 g cukor (kristály)
- 80 g finomliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 ek vanília kivonat
- 0.5 tk chili (por, vagy 4-5 "tekerésnyi" frissen őrölt)
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 0.25 tk sütőpor
- 0.5 ek vaj (a forma kikenéséhez)
egyéb elnevezések
brownie
elkészítés
- A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
- A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel.
- Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőrport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a chili és a vanília, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
- Egy kisméretű tepsit kissé kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
- A masszát a tepsibe töltjük és 20 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivesszük, hagyjuk kihűlni, sütőpapírral együtt kiemeljük és kockákra szeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése