Bögrés muffin minden változatra recept
hozzávalók / 8 adag
A tésztához
- 2 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
- 1 bögre cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 0.5 csomag sütőpor
- 2.5 dl tejföl (vagy joghurt)
- 1.25 dl napraforgó olaj
- 1 ek tej
Az ízesítéshez ízlés szerint
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg eper (vagy egyéb gyümölcs)
- 5 dkg csokoládé (reszelt)
- 5 dkg nutella
elkészítés
- A lisztet és a sütőport egy tálba öntjük, majd összekeverjük.
- A cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáöntjük, elkeverjük.
- Hozzátesszük a kakaóport (ha szeretnénk). Ha nem, beleütjük a tojást. Nem keverjük el!
- Beleöntjük a tejfölt, utána pedig az olajat.
- Ezután elkeverjük, míg a tésztája jó nem lesz. Könnyítés képpen önthetünk a tésztába egy leheletnyi tejet.
- A tészta akkor jó, ha sűrű, de csöpögtethető. Érezni kell, hogy mikor kellő állagú.
- A tepsikbe muffinpapírt teszünk, és mindegyikbe nagyjából 1,5-2 tk tésztát rakunk.
- A tetejére szórhatunk cukorkát, csokireszeléket, amit csak szeretnénk.
- Berakjuk a sütőbe, majd ellenőrizzük fogpiszkálóval, míg megfelelőre meg nem sül (ha már nem tapad tészta a pálcikára).
- sütési hőfok: 180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése