Egyszerű pitetészta recept
hozzávalók / 6 adag
- 2.5 bögre finomliszt
- 250 g margarin (nagyon hideg, kockákra vágva)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 4 ek víz (jéghideg)
elkészítés
- Egy nagy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral, majd hozzáadjuk a margarint. Alaposan összedolgozzuk, míg morzsa állagú keveréket kapunk. (Jó, hogyha a tésztában borsó nagyságú margarin darabkák maradnak.)
- Ezt követően elkezdjük adagolni evőkanalanként a hideg vizet. Akkor jó a tésztánk állaga, ha egy kis adag tésztát összenyomva összeáll. Abban az esetben, ha a tészta nem áll össze, tovább adagoljuk a vizet. Azonban a túl sok víztől a tészta kemény lehet.
- A morzsás állagú tésztát egy nyújtódeszkára öntjük, és egy gombócot formálunk belőle, arra figyelve, hogy a tésztát nem gyúrhatjuk. A tésztánk akkor lesz jó, ha apró margarin darabkák még látszódnak benne.
- A gombócot egy kis liszttel hintjük le, és folpackba tekerjük. Minimum 1 órát a hűtőbe kell helyezni, az ideális azonban az, ha egy éjszakát ott tölt.
- költség: 500 Ft
- elkészítettem: 5 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése