2016. október 14., péntek

New York cheesecake recept

New York cheesecake recent


A New York-i krémsajttortát bátran ajánlom annak is, aki az amerika konyhával szeretne megismerkedni, de annak is, aki csak egy gyors, különleges, de könnyen elkészíthető desszerttel szeretne kedveskedni vendégeinek vagy családjának.Biztos siker és elronthatatlan.
A fogyasztását megelőző napon érdemes elkészíteni, mert másnap még finomabb. A tökéletes élmény kedvéért javaslom, hogy egy kellemes amerikai film nézése közben kóstoljuk meg...
hozzávalók / 4 adag

A masszához

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk.
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.
  5. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt.
  6. A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése