Extra ropogós amerikai hagymakarikák recept
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
- 4 nagy fej vöröshagyma
- 250 g finomliszt (átszitálva)
- 250 ml jéghideg szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
- 1 db tojás
- 1 tk cayenne bors (púpozott tk, de aki nem szereti az erőset elhagyhatja,de szép színt kölcsönöz neki)
A sütéshez
- 4 ek kókuszzsír
A tálaláshoz
- só ízlés szerint
elkészítés
- A vöröshagyma külső héját eltávolítjuk, majd keresztben 4 részre vágjuk, így karikákat kapunk, amit egyenként szétszedünk.
- A lisztet elkeverjük a cayenne borssal, tojással, majd a szódával, egy habverővel csomómentesre keverjük. (Én betettem a fagyasztóba ezt a tésztát 10 percre, a lényeg, hogy jó hideg legyen.)
- Ezalatt a zsiradékot felhevítjük egy serpenyőben. A hagymakarikákat egy húscsipesz esetleg villa segítségével belemártjuk a tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve adagonként kb 3 perc alatt megsütjük. Ne tegyünk bele egyszerre 6 db-nál több hagymát.
- Konyhai papírtörlőre szedjük, azonnal sózzuk és már tálalhatjuk is.
- költség: 350 Ft
- elkészítettem: 1 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése