Legegyszerűbb Mac and Cheese recept
Rengeteg féle-fajta variációja van ennek a csodálatos ételnek, a mac and cheese-nek, magyarán a sajtós makaróninak. Most a szerintem létező legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást szeretném feltárni!
hozzávalók / 2 adag
- 20 dkg makaróni
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
elkészítés
- A vajat olvasszuk meg, majd szórjuk rá a lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon "pirítsuk" pár percig. Majd fokozatosan adjuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit aztán mindig keverjünk el. A lényeg, hogy egy nem túl folyós állagú masszát kapjunk.
- A masszánkat sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően! Majd keverjük hozzá a lereszelt cheddar sajtot, és keverjük jól el.
- Záróakkordként pedig öntsük a kifőtt tésztát a masszába, és keverjük jól össze. Kevés frissen őrölt bors még mehet a tetejére tálalásnál, és ennyi. Jó étvágyat hozzá!
- elkészítettem: 9 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése