Jalapeno poppers recept
hozzávalók / 4 adag
- 8 db jalapeño
- 125 g krémsajt
- 5 dkg cheddar sajt (vörös)
- 1 kk bors (frissen őrölt)
- 1 kávéskanál só
- 3 db tojás
- 15 dkg finomliszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
Sütőzsiradék
- 6 dl napraforgó olaj
elkészítés
- A jalapenokat megmossuk, és éles késsel félbe vágjuk. Kisebb, éles szélű teáskanállal kivájjuk a magokat és a fehér részeket. A magokat kiszáríthatjuk, és később felhasználhatjuk.
- A cheddart lereszeljük, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk.
- A krémet kiskanállal beletöltjük a fél jalapenokba.
- A lisztet, a zsemlemorzsát és a felvert tojást egy-egy kistányérba tesszük, és klasszikus módon bepanírozzuk a jalapenokat. 10 percig pihentetjük, majd még egyszer bepanírozzuk, hogy biztosan ne folyjon ki a sajt, és ropogós legyen.
- Felforrósítjuk az olajat, és adagonként kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Azonnal fogyasztjuk.
- költség: 2000 Ft
- elkészítettem: 2 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése