2016. október 14., péntek

Brownie recept

Brownie recent


Sok brownie receptet kipróbáltam már, de Julia Child receptje az egyik legjobb. Kívül ropogós, belül szaftos, és jó csokis. Annyit változtattam csak rajta, hogy fele annyi cukrot tettem bele, mint az meg vagyon írva, mert így is bőven elég édes.

hozzávalók / 8 adag


elkészítés

  1. A vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk.
  2. Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-vajas krémhez, és félretesszük.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a másik adag cukrot, és habverővel elkeverjük benne. A tojásos massza felét hozzákeverjük a csokikrémhez. A másik felét elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra, könnyűre felverjük, és két részletben ezt is hozzáforgatjuk a csokis krémhez.
  4. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
  5. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha a teteje kemény, de belül még krémes, nem szabad túlsütni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése