Brownie recent
hozzávalók / 8 adag
- 200 g vaj
- 60 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 120 g cukor
- 4 db tojás
- 120 g cukor
- 130 g finomliszt
- 1 csipet só
elkészítés
- A vajat és a csokoládékat vízgőz felett megolvasztjuk. Nem kell forrónak lenne, elég, ha folyékony és homogén masszát kapunk.
- Hozzákeverjük az egyik adag cukrot a csokis-vajas krémhez, és félretesszük.
- A tojásokat egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a másik adag cukrot, és habverővel elkeverjük benne. A tojásos massza felét hozzákeverjük a csokikrémhez. A másik felét elektromos habverővel 3-4 perc alatt jó habosra, könnyűre felverjük, és két részletben ezt is hozzáforgatjuk a csokis krémhez.
- Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, majd elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.
- Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőbe 25 percre. Akkor jó, ha a teteje kemény, de belül még krémes, nem szabad túlsütni.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- elkészítettem: 3 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése