Krémes paradicsomleves grillezett sajtos szendviccsel recept
Krémes paradicsomleves grillezett sajtos szendviccsel recept
hozzávalók / 4 adag
A sajtos szendvicshez
elkészítés
A leveshez
- A hagymákat apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy lábosban, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat.
- Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánó ágacskát.
- Lefedve főzzük fél órát, míg kicsit besűrűsödik.
- Beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd elzárjuk.
A sajtos szendvicshez
- A kenyérszeleteket mindkét oldalunkon megvajazzuk. Fogunk egy szeletet, ráteszünk két szelet sajtot, majd ráteszünk egy másik szelet kenyeret.
- Serpenyőbe tesszük, és oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Addigra a sajt is olvadós lesz. Közben nyomkodjuk le egy szűrőlapáttal!
- Tálaláskor vágjuk ketté keresztbe, és együk a forró leveshez, míg olvadós benne a sajt.
- költség: 1000 Ft
- elkészítettem: 2 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése