2016. október 14., péntek

Krémes paradicsomleves grillezett sajtos szendviccsel recept

Krémes paradicsomleves grillezett sajtos szendviccsel recept


hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A sajtos szendvicshez

elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk egy lábosban, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymákat.
  2. Pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregánó ágacskát.
  3. Lefedve főzzük fél órát, míg kicsit besűrűsödik.
  4. Beleöntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd elzárjuk.

A sajtos szendvicshez

  1. A kenyérszeleteket mindkét oldalunkon megvajazzuk. Fogunk egy szeletet, ráteszünk két szelet sajtot, majd ráteszünk egy másik szelet kenyeret.
  2. Serpenyőbe tesszük, és oldalanként 4 perc alatt aranybarnára sütjük. Addigra a sajt is olvadós lesz. Közben nyomkodjuk le egy szűrőlapáttal!
  3. Tálaláskor vágjuk ketté keresztbe, és együk a forró leveshez, míg olvadós benne a sajt.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése