2016. október 14., péntek

Klasszikus banánkenyér recept

Klasszikus banánkenyér recept


Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól lehet fagyasztani, csak előtte szeleteljük fel. Reggel pirítsuk meg a szeleteket a pirítós sütőben, és meleg banánkenyér lesz a jutalmunk. Vasárnap süssünk két adagot. Egyet a hétre előre, egyet pedig aznapra. Hamar elfogy!

hozzávalók / 4 adag

elkészítés

  1. A megpucolt banánokat tegyük egy tálba a sütőporral, és egy krumplinyomóval nyomkodjuk pürésre. 
  2. Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra. 
  3. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet. 
  4. A friss datolyákat egy villa segítségével vagy turmixszal pürésítsük, majd adjuk a mixhez. 
  5. Keverjük bele a kétfajta lisztet, ehhez a legkönnyebb a kézi mixert használni. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad. 
  6. Kókuszolajjal kenjünk ki egy kenyérformát, és öntsük bele a masszát. 
  7. 175C-os sütőben süssük 60-75 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje. 
  8. Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani. 
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése