Klasszikus banánkenyér recept
hozzávalók / 4 adag
- 4 közepes db banán (350 g)
- 3 db friss datolya
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 db tojás
- 0.5 teáskanál fahéj
- 125 g zabpehelyliszt
- 125 g finomliszt (sütőporos)
- 90 ml olvasztott kókuszolaj
- 35 g kókuszchips (opcionális)
elkészítés
- A megpucolt banánokat tegyük egy tálba a sütőporral, és egy krumplinyomóval nyomkodjuk pürésre.
- Adjuk hozzá a két tojást, és egy kézi mixer segítségével verjük habosra.
- Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és a fahéjat, majd keverjünk rajta egyet.
- A friss datolyákat egy villa segítségével vagy turmixszal pürésítsük, majd adjuk a mixhez.
- Keverjük bele a kétfajta lisztet, ehhez a legkönnyebb a kézi mixert használni. Ne dolgozzuk ki a masszát teljesen, csak addig, ameddig a liszt elkeveredik benne. Ezen a ponton lehet hozzáadni kókuszreszeléket, csokit vagy bármit, ami a kezünkbe akad.
- Kókuszolajjal kenjünk ki egy kenyérformát, és öntsük bele a masszát.
- 175C-os sütőben süssük 60-75 percig. Félidőben fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
- Fogyasszuk hidegen, melegen, de le is lehet fagyasztani.
- sütési hőfok: 175°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- elkészítettem: 5 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése