Sajtos muffin recept
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
- 240 g finomliszt
- 1 ek sütőpor
- 1 kk só
- 90 g edami sajt (reszelt)
- 1.7 dl tej
- 1 db tojás
- 1 ek mustár
- 1 kk dijoni mustár
- 50 g vaj (megolvasztva)
- 1 ek köménymag (egész!)
elkészítés
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, a sót, a sajtot és a köménymagot.
- Az enyhén felvert tojást elkeverjük a tejjel és hozzáöntjük a lisztes egyveleghez. Az olvasztott vajat és a mustárokat úgyszintén, majd pár mozdulattal összevegyítjük a tálban lévő összes hozzávalót.
- A tésztát kivajazott, vagy papírkapszlikkal bélelt (standard, 12-es) muffinforma mélyedéseibe igazságosan elosztjuk.
- Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük a sajtos muffinokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése