2016. október 14., péntek

Oreo sajttorta sütés nélkül recept

Oreo sajttorta sütés nélkül recept


Ez történik, ha keresztezzük egy oreo- és sajttorta-rajongó szülinapját és egy sütő nélküli nyaraló adottságait. Kicsit alakítottam egy itteni, isteni recepten, és voilá: kész a csoda! Ízre pont olyan, mintha egy hatalmas oreo kekszet készítettem volna: csokis alappal és habkönnyű tejszínes krémmel.

hozzávalók / 6 adag

A sajttortához

Díszítéshez

elkészítés

A sajttortához

  1. A kekszeket tegyük zacskóba (a biztonság kedvéért érdemes dupla zacskóval dolgozni), és klopfolóval zúzzuk morzsává. A kicsit nagyobb darabokat félretettem, a díszítésnél jól jött.
  2. Dolgozzuk össze a kekszmorzsát a margarinnal, majd határozott mozdulatokkal nyomkodjuk a tortaforma aljába. Érdemes körbe kicsit felfuttatni, jól mutat a kekszes perem. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A mascarponét keverjük habosra a cukrokkal és a citromlével.
  4. Verjük fel a tejszínhabot, keverjük óvatosan a mascarponéhoz. Merjük a tészta közepére, majd simítsuk körbe, hogy mindenhova jusson.
  5. Szórjuk meg a megmaradt, nagyobb oreo-darabokkal.
  6. Lefedve rakjuk 3-4 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakát hagyjuk állni.

Díszítéshez

  1. Vágjuk félbe a kekszeket, majd pakoljuk körbe, egymás mellé úgy, hogy a talpa a tortán legyen, így szépen meg is puhul a krémtől. Középre tegyünk fektetve egy teljes kekszet, és szórjunk körbe még morzsákat, ha maradt.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése