2016. október 14., péntek

Csokoládés chia mag recept

Csokoládés chia mag recept


A legújabb alapanyag "áldozatom" a chia mag. Minél több receptet találtam, és hozzászólást olvastam, annál kíváncsibb lettem. Az ízével nem volt probléma, de a textúráját senki nem kedvelte. Engem pedig teljesen lehengerelt. Végül is ropogós magok, amik zselatinként viselkednek, ha nedvesség éri őket. Viszont nem mindegy, hogy milyen, mert ha hideg, akkor megmakrancolják magukat, és nem fognak "kibontakozni" egy hét múlva sem. Miután megmelengetjük őket, szinte abban a pillanatban munkába kezdenek, és kocsonyásítanak, de ugyanúgy ropogósak maradnak. Na, ez az, ami mindenkinek furcsa.

hozzávalók / 1 adag

elkészítés

  1. Egy bögrében keverjük össze a kakaóport a cukorral, fahéjjal meg a vaníliával. Adjuk hozzá a chia magot, szintén keverjük össze.
  2. A tejet melegítsük fel egy kicsit, hogy ne hűtőhideg legyen. Öntsük a bögrébe, jól keverjük meg.
  3. Hagyjuk állni egy pár percig, és ismét keverjük meg. Ezt ismételjük 1-2 órán keresztül. Amikor már jól bekocsonyásodott, akkor fogyaszthatjuk, de berakhatjuk a hűtőbe pár órára, ha hideg desszertet szeretnénk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése