Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül recept
hozzávalók / 8 adag
A sajtkrémhez
- 40 dkg nutella
- 35 dkg mascarpone
- 20 dkg piros ribizli (nálam fagyasztott volt)
Tetejére
- 5 dkg piros ribizli
elkészítés
- Ha fagyasztott ribizlit használunk, akkor azt szűrőn olvasszuk ki, hogy lecsöpögjön a leve.
- A kekszet a nagyobb darabokra vágott vajjal aprítógépbe tesszük, és összedaráljuk.
- Egy 18 centis tortaforma alját beborítjuk sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a vajas kekszmorzsát.
- A mascarponét a nutellával elkeverjük. Egyszerűbb, ha minden szoba-hőmérsékletű, viszont ha rövidíteni akarjuk a dermedési időt, akkor dolgozhatunk hűtött alapanyagokkal is. Nehezebb lesz elkeverni, de legalább előre elégetünk némi kalóriát még a sütifalás előtt.
- A ribizlit csak a végén, óvatosan keverjük a krémbe, hogy ne törjük össze. A sajtkrémet elegyengetjük a kekszes alapon, majd a hűtőbe tesszük a tortát egy éjszakára, vagy ha sietünk, és van hely a fagyasztónkban, akkor oda 1,5-2 órára.
- Tálalás előtt megszórjuk a tetejét ribizlivel.
- tepsi mérete: 18 cm
- költség: 1600 Ft
- elkészítettem: 3 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése