2016. október 14., péntek

Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül recept

Nutellás-ribizlis sajttorta sütés nélkül recept


5 perc alatt összedobható fantasztikus sajttorta, csak az a dermedési idő ne lenne... A kalóriákat jobb elfelejteni, amíg falatozunk, de ha ez megnyugtat bárkit is, ebből a sütiből egyszerre biztosan csak egy vékony szelet csúszik le, mert nagyon tömény. És annyira jó!

hozzávalók / 8 adag

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

Tetejére

elkészítés

  1. Ha fagyasztott ribizlit használunk, akkor azt szűrőn olvasszuk ki, hogy lecsöpögjön a leve.
  2. A kekszet a nagyobb darabokra vágott vajjal aprítógépbe tesszük, és összedaráljuk.
  3. Egy 18 centis tortaforma alját beborítjuk sütőpapírral, majd belenyomkodjuk a vajas kekszmorzsát.
  4. A mascarponét a nutellával elkeverjük. Egyszerűbb, ha minden szoba-hőmérsékletű, viszont ha rövidíteni akarjuk a dermedési időt, akkor dolgozhatunk hűtött alapanyagokkal is. Nehezebb lesz elkeverni, de legalább előre elégetünk némi kalóriát még a sütifalás előtt.
  5. A ribizlit csak a végén, óvatosan keverjük a krémbe, hogy ne törjük össze. A sajtkrémet elegyengetjük a kekszes alapon, majd a hűtőbe tesszük a tortát egy éjszakára, vagy ha sietünk, és van hely a fagyasztónkban, akkor oda 1,5-2 órára.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét ribizlivel.
  • tepsi mérete: 18 cm
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése